Amiben segítünk

Támogatói szolgálatunk célja, hogy a hozzánk fordulók szabadságukban és önbecsülésükben növekedjenek, tudatos döntéseikkel pedig cselekvő módon elköteleződhessenek személyes kapcsolataikban. Keresztény hitünkön alapuló emberszemléletünket gondosan kiegészítjük a tudományok eredményeivel. Alázattal használunk fel minden szakmai tudást, ami küldetésünket szolgálja. Szakmai portfóliónk sokszínű: van a segítők között pszichiáter, pszichológus, mentálhigiénés szakember, lelkigondozó, coach, művészet- zene-, mese-, illetve pár- és családterapeuta, gyásztanácsadó. 

A Liget Segítőszolgálat keretében indítunk csoportokat, tartunk különböző tematikájú interaktív előadásokat ismeretterjesztő és megelőző céllal, továbbá a segítő szakemberek egyénileg is elérhetők személyes beszélgetésekre adott szakterületük és annak módszertana szerint.

Ugyancsak az elérhetőség, a rendelkezésre állás a célja a Beszélgető Péntek elnevezésű alkalmainknak, ahol a plébánia alagsori termében (Szent László), az alsó ajtón megközelítve vagyunk elérhetőek minden pénteken 17 és 19 óra között. Péntekenként más és más szakember van jelen, és várja a hozzánk érkezőket.

Beszélgető péntek

Beszélgető péntek olyan lehetőséget kínál, ahol segítő szakemberek – hetente más és más – hallgatják meg a kérdéseket, nehézségeket bármilyen lelki témában. A szakember vagy maga tud segíteni, vagy ajánl valakit a Liget segítő szakemberei közül.

Ez a rendelkezésre állás az ünnepnapokat kivéve minden pénteken 17 és 19 óra között Klotildligeten a plébánia alagsorában, a Szent László teremben lesz.

Időpontok és szakemberek

 

Aktuális programok